Projectkameleon - header Project Implementatie

Digitale transformatie binnen de publieke sector

Van offline naar online

Gaat je organisatie binnenkort van offline naar online? Een digitale transformatie gaat dwars door heel de organisatie en speelt binnen elke afdeling en elke medewerker. Succesvolle digitale projecten vallen of staan bij goed leiderschap, een objectieve kijk en de medewerking van de medewerkers. In mijn rol van projectcoördinator help ik je met het leiden van je digitale project. Zo breng ik het project als team, op tijd en ook nog eens binnen het budget tot een goed einde.

Kennismaken?

Vrijblijvend koffiedrinken en sparren over digitale transformatie binnen je organisatie?

06 - 26 538 638
contact@projectkameleon.nl

Den-Haag-Mobiel-Tenzij

Een project doe je er niet even bij

Vaak draait een project tegelijk met de dagelijkse werkzaamheden van het team. Er wordt iemand uit de organisatie aangewezen om het project te leiden. Met lood in hun schoenen beginnen ze aan het project. Daarnaast is deze persoon niet objectief en steekt het project vaak in vanuit zijn of haar eigen functie zonder enige helicopterview. Hoe ga je het project laten slagen binnen de tijd, het budget én met medewerking van je medewerkers? Ik ga je helpen!

Mijn rol als projectcoördinator

Digitaal leiderschap is dé succesfactor voor een digitale transformatie en je werknemers vormen de basis. Zij moeten immers de nieuwe systemen en technologieën gaan gebruiken. Ik begin bij het samenstellen van een krachtig projectteam en dit doe ik op basis van kwaliteiten en niet op functie. Het is ontzettend belangrijk dat alle poppetjes op de juiste plek zitten. Ik ben een kameleon en pas me aan de situatie aan. Ik spreek de taal van de techneuten, ambtenaren én managers in de publieke sector. We moeten het met elkaar doen en het belang van het team zet ik hoog in het vaandel. Ik knip het project in hapklare brokken en begrijp goed hoe ik projecten van A naar B krijg. Tijdens het project hou ik het overzicht en stuur bij waar nodig.

"Het is voor een project team altijd fijn als er mensen zijn die een project snappen. Het project zijn we immers allemaal dan is dat wel een grote plus als je iemand hebt die daarnaast ook nog de handen uit de mouwen steekt , direct en toegankelijk is.
Al deze eigenschappen heb ik mogen ervaren bij Barbara met wie ik het “Mobiel - Tenzij" project heb mogen uitvoeren bij de Gemeente Den Haag.
Gezien bovenstaande tekst is het project ook naar volle tevredenheid afgerond."

Hans van der Starre 
Gemeente Den Haag

Efficiënt werken met een gemotiveerd projectteam

Met mijn aanpak ligt de focus op leiderschap, betrokkenheid van je medewerkers en samenwerken. Hierdoor zal het projectteam zich verantwoordelijk voelen op een positieve manier. Ze zien het groter belang. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de medewerkers zelf. Door het faciliteren van het project geïnspireerd op de Scrum Methode:
• doen de leden van het team waar ze goed in zijn;
• wijzen alle neuzen dezelfde kant op;
• raken ze in de juiste flow om met elkaar het project tot een goed einde te brengen;
• hebben de teamleden vertrouwen in een goed eindresultaat;
• wordt het project op een fijne manier, als team, op tijd en binnen het budget opgeleverd.

Een andere projectuitdaging?

Heb je een ander project waar ik je bij kan helpen? Ga je binnenkort verhuizen met het bedrijf of heb je een migratieproject? Ook dan kan ik je project leiden!

favicon pk

Project kick-off

een goede projectstart met alle teamleden

Een goed begin is het halve werk. Tijdens de kick-off stel ik – op basis van kwaliteiten – een krachtig projectteam samen. Ik zet alle poppetjes op de juiste plek voor een goede basis. Dit doe ik zodat iedereen optimaal kan presteren, alle neuzen dezelfde kant op wijzen en het project op tijd en binnen het gestelde budget opgeleverd kan worden.

favicon pk

Project step-up

projectcoördinatie met doelen en resultaat

Aan de slag! Ik deel het project op in hapklare stukken, oftewel in fases. Per fase wordt er een doel bepaald, dat aan het eind van de fase voltooid moet zijn. Dit geeft ons tevens de ruimte voor een evaluatiemoment per fase. Gedurende de looptijd van het project blijf ik ten alle tijden betrokken als lid van het team.

favicon pk

Project cool down

afronding met taakverdeling na het project

Natuurlijk laat ik je aan het einde van het project niet zomaar los, want hier begint het echte werk pas! Om het (verander)proces in goede banen te leiden maak ik een duidelijke taakverdeling. Zo zorgen we er samen voor dat het proces landt en omarmd wordt door de gehele organisatie.

favicon pk

Project check-up

controle of het werkt en optimaal verloopt

Na afronding van een traject check ik áltijd of het loopt zoals gewenst en of het proces al geland is. Loop je tegen dingen aan? Zijn er bepaalde blokkades? Heb je mijn hulp nog nodig? In de project check-up wordt alles gefinetuned wat we in de vorige fases op touw hebben gezet. Zie het als nazorg vanuit mijn rol als projectcoördinator.