Projectkameleon - header home-

Zakelijk verhuizen

Zakelijk verhuizen heeft impact op je werknemers

Je bedrijf gaat verhuizen naar een nieuwe locatie met nieuwe kansen of misschien ga je juist de werkplekken herinrichten. Hoe dan ook, je werknemers moeten ineens weg van hun oude vertrouwde werkomgeving. En dan bestaat er ook nog zoiets als ‘flexwerkplekken’. Zakelijk verhuizen is een grote ingreep voor je werknemers en het kan zo zijn dat er weerstand geboden wordt. Een zakelijke verhuizing is namelijk meer dan het verplaatsen van inventaris.

Stadsdeelkantoor-Leyweg

Fotograaf: Pieter Kers | Beeld.nu
Architect: Rudy Uytenhaak + partners architecten

Je team laten landen

Zakelijk verhuizen kost energie en leidt af van de dagelijkse werkzaamheden. Wat moet er gebeuren in de voorbereiding en de uitvoering? Hoe organiseren we dit op een efficiënte manier? En hoe krijgen we de medewerkers mee in het project? Laat mij je helpen om je team op een zo goed mogelijke manier te laten landen in dit project.

Een projectcoördinator voor je zakelijke verhuizing

Vaak wordt er niet nagedacht over de impact van de verhuizing op je team. Daar maak ik het verschil. Ik ben een kameleon en pas me aan de situatie aan. Ik begrijp de taal van zowel de teamleden als van de managers van hogerhand en ik heb constant contact met de leden van het team. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik de juiste poppetjes op de juiste plek zet om het project te laten slagen. Hierbij kijk ik niet naar functie, maar naar kwaliteiten. We moeten het met elkaar doen! Zie mij niet als ‘baas’ of ‘leider’, maar gewoon als teamlid.

Een frisse start

Je zult zien dat uiteindelijk al je medewerkers op hun nieuwe plek landen. Ik zorg voor een constante check-up bij je mensen, zodat uiteindelijk iedereen gelukkiger is op de nieuwe of vernieuwde werkvloer. Ik garandeer je dat je medewerkers het niet meer zien als zakelijke verhuizing, opgelegd vanuit hogerhand, maar als een nieuwe, frisse start! En een flexwerkplek, dat heeft stiekem ook zo zijn voordelen.

Een andere projectuitdaging?

Heb je een ander project waar ik je bij kan helpen? Staat er binnenkort een kantoorverbouwing op de planning? Of heb je een migratieproject? Ook dan kan ik je project leiden!

Een frisse start

Je zult zien dat uiteindelijk al je medewerkers op hun nieuwe plek landen. Ik zorg voor een constante check-up bij je mensen, zodat uiteindelijk iedereen gelukkiger is op de nieuwe of vernieuwde werkvloer. Ik garandeer je dat je medewerkers het niet meer zien als zakelijke verhuizing, opgelegd vanuit hogerhand, maar als een nieuwe, frisse start! En een flexwerkplek, dat heeft stiekem ook zo zijn voordelen.

Een andere projectuitdaging?

Heb je een ander project waar ik je bij kan helpen? Staat er binnenkort een kantoorverbouwing op de planning? Of heb je een migratieproject? Ook dan kan ik je project leiden!

Femina Fransman | review ProjectKameleon

"Ik heb Barbara leren kennen als een gedreven, enthousiaste, hardwerkende en oplossingsgerichte persoonlijkheid. Zij is een verbinder, die denkt in kansen en mogelijkheden. Barbara is besluitvaardig, zelfstandig en in staat om prettig met anderen samen te werken, binnen alle disciplines. Je kan op haar bouwen en met vertrouwen de opdracht aan haar uit handen geven."

Femina Fransman

Kennismaken?

Vrijblijvend koffiedrinken en sparren over zakelijk verhuizen binnen jouw organisatie?

Project kick-off

een goede projectstart met alle teamleden

Een goed begin is het halve werk. Tijdens de kick-off stel ik – op basis van kwaliteiten – een krachtig projectteam samen. Ik zet alle poppetjes op de juiste plek voor een goede basis. Dit doe ik zodat iedereen optimaal kan presteren, alle neuzen dezelfde kant op wijzen en het project op tijd en binnen het gestelde budget opgeleverd kan worden.

Project step-up

projectcoördinatie met doelen en resultaat

Aan de slag! Ik deel het project op in hapklare stukken, oftewel in fases. Per fase wordt er een doel bepaald, dat aan het eind van de fase voltooid moet zijn. Dit geeft ons tevens de ruimte voor een evaluatiemoment per fase. Gedurende de looptijd van het project blijf ik ten alle tijden betrokken als lid van het team.

Project cool down

afronding met taakverdeling na project

Natuurlijk laat ik je aan het einde van het project niet zomaar los, want hier begint het echte werk pas! Om het (verander)proces in goede banen te leiden maak ik een duidelijke taakverdeling. Zo zorgen we er samen voor dat het proces landt en omarmd wordt door de gehele organisatie.

Project check-up

controle of het werkt en optimaal verloopt

Na afronding van een traject check ik áltijd of het loopt zoals gewenst en of het proces al geland is. Loop je tegen dingen aan? Zijn er bepaalde blokkades? Heb je mijn hulp nog nodig? In de project check-up wordt alles gefinetuned wat we in de vorige fases op touw hebben gezet. Zie het als nazorg vanuit mijn rol als projectcoördinator.