ProjectKameleon | Migratie

Data migratie

Middels een objectieve projectcoördinator

Bij de overstap naar een ander informatiesysteem of andere provider speelt datamigratie een grote rol. Het is namelijk van groot belang dat medewerkers tijdens deze overgangsperiode hun werk kunnen blijven uitvoeren, zodat er weinig weerstand geboden wordt. Een objectieve projectcoördinator en een gemotiveerd team zorgen ervoor dat de datamigratie zorgeloos uitgevoerd wordt.

Verandering kan weerstand oproepen

Vanuit hogerhand wordt er iets voor de werknemers bedacht. Ze moeten bijvoorbeeld overstappen op een andere provider of moeten ineens van een vaste telefoon naar een mobiele telefoon. Verandering kan een bepaalde weerstand vanuit de werknemer met zich meebrengen. Hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen? Ik ga je helpen!

Mijn rol als projectcoördinator

Het is van groot belang dat medewerkers tijdens deze overgangsperiode hun werk kunnen blijven uitvoeren, zodat er niet te veel weerstand geboden wordt. De medewerking van de medewerkers speelt hierin een essentiële rol. Ik begin daarom bij het samenstellen van een krachtig projectteam en dit doe ik op basis van kwaliteiten en niet op functie. Het is ontzettend belangrijk dat alle teamleden de juiste rol toegewezen krijgen. Ik ben een kameleon en pas me aan de situatie aan. Ik spreek de taal van de technologen, ontwerpers én managers in de publieke sector. We moeten het met elkaar doen en het belang van het team zet ik daarom hoog in het vaandel. Ik knip het project in hapklare brokken en begrijp goed hoe ik projecten van A naar B krijg. Tijdens het project hou ik het overzicht en stuur bij waar nodig.

Efficiënte datamigratie met een gemotiveerd projectteam

Met mijn manier van projecten coördineren ligt de focus op leiderschap, betrokkenheid van de medewerkers en samenwerken. Hierdoor zal het projectteam zich verantwoordelijk voelen op een positieve manier en weerstand zal achterwege blijven.

Ik faciliteer projecten geïnspireerd op de Scrum Methode. Je gaat merken dat:

  • de leden van het team doen waar ze goed in zijn;
  • alle neuzen dezelfde kant op wijzen;
  • ze in de juiste flow raken om met elkaar het project tot een goed einde te brengen;
  • de teamleden vertrouwen hebben in een goed eindresultaat;
  • het project op een fijne manier, als team, op tijd en binnen het budget opgeleverd wordt.

Een andere projectuitdaging?

Heb je een ander project waar ik je bij kan helpen? Staat er een kantoorverbouwing op de planning? Of gaan jullie wellicht verhuizen? Ook dan kan ik je project leiden!

Alec Martel | review ProjectKameleon

"Om 25 jaar samenwerken samen te vatten in één zin: Met Barbara werken betekent een hoop kopzorgen minder voor een goede prijs/kwaliteitverhouding!
Ik heb Barbara indertijd gevraagd voor de coördinatie van de migratie van Vodafone naar KPN voor de gemeente Den Haag. Het leek me een opdracht met een hoog gehalte regelwerk en achter mensen aanzitten en dat doet Barbara als geen ander."

Alec Martel

Alec Martel | review ProjectKameleon

Kennismaken?

Vrijblijvend koffiedrinken en sparren over migratie van software binnen jouw organisatie?

Project kick-off

een goede projectstart met alle teamleden

Een goed begin is het halve werk. Tijdens de kick-off stel ik – op basis van kwaliteiten – een krachtig projectteam samen. Ik zet alle poppetjes op de juiste plek voor een goede basis. Dit doe ik zodat iedereen optimaal kan presteren, alle neuzen dezelfde kant op wijzen en het project op tijd en binnen het gestelde budget opgeleverd kan worden.

Project step-up

projectcoördinatie met doelen en resultaat

Aan de slag! Ik deel het project op in hapklare stukken, oftewel in fases. Per fase wordt er een doel bepaald, dat aan het eind van de fase voltooid moet zijn. Dit geeft ons tevens de ruimte voor een evaluatiemoment per fase. Gedurende de looptijd van het project blijf ik ten alle tijden betrokken als lid van het team.

Project cool down

afronding met taakverdeling na project

Natuurlijk laat ik je aan het einde van het project niet zomaar los, want hier begint het echte werk pas! Om het (verander)proces in goede banen te leiden maak ik een duidelijke taakverdeling. Zo zorgen we er samen voor dat het proces landt en omarmd wordt door de gehele organisatie.

Project check-up

controle of het werkt en optimaal verloopt

Na afronding van een traject check ik áltijd of het loopt zoals gewenst en of het proces al geland is. Loop je tegen dingen aan? Zijn er bepaalde blokkades? Heb je mijn hulp nog nodig? In de project check-up wordt alles gefinetuned wat we in de vorige fases op touw hebben gezet. Zie het als nazorg vanuit mijn rol als projectcoördinator.